Ulaz slobodan
0

BKC je za Dan nezavisnosti BiH pripremio bogat cjelodnevni program za sve generacije

S. Š.
Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu u sarajevskom BKC-u bit će održan niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje.

Programi se održavaju u organizaciji JU "Bosanski kulturni centar KS", generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

Ono što je interesantno jeste to da su se ove godine organizatori pobrinuli da našim najmlađim sugrađanima obezbjede zanimljiv repertoar.

Od 11 sati, na programu je dječija predstava "Gdje se krije svijet čarolije". U programu za djecu, ali i za sve ostale koji su raspoloženi za zabavu i druženje učestvuju glumci Ana Tikvić i Kemal Čebo, Mirsad Abdagić-Kike i plesni studio Aurora - KUD Baščaršija.

"Poslušajte kakav je DJ set i klupski program, koji će trajati od 20 do 24 sata, domaćoj publici pripremio DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion. Klupsko ime koje je već dugi niz godina sinonim za odličnu old school i modernu elektronsku muziku", poručuju organizatori ovogodišnjeg programa povodom Dana nezavisnosti BiH.

Također, tematski program koji je, povodom prvog marta osmislio i uživo će uz prisustvo publike, sa pozornice iz velike dvorane BKC-a voditi će novinar Senad Hadžifejzović zajedno sa svojim specijalnim gostima.

"Ovaj svečani praznični program odvijat će se uživo pred publikom, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, trajat će od 18:45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA", navodi se.

Nadalje, u okviru muzičkog dijela programa za dobru svirku i praznično druženje pobrinut će se i bendovi, "Bluesa" i "Grupa Dernex" koji će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu muziku, dok će se paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ulaz ne sve programe je slobodan, a cjelodnevni detaljni program možete pogledati klikom na link.