BiH
0

Bjesne požari na dubrovačkom području, jak vjetar ometa gašenje

FTV
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Tokom prijepodneva na dubrovačkom području izbio je novi požar, u Rijeci dubrovačkoj, iznad Mokošice. Imajući u vidu da na dubrovačkom području gori više požara, u Župi dubrovačkoj oformljen je štab koji je zatražio dodatne cisterne s posadama iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Oko 17 sati u pomoć gasiteljima upućen je kanader, ali je pilot javio da je vjetar još uvijek prejak i da ne može djelovati. Kanaderi u zračnoj luci Resnik čekaju povoljnije vrijeme. Gosti koji su sinoć zbog požara evakuirani iz hotela "Plat" i "Astarea" u Župi dubrovačkoj danas su se vratili u svoje hotele, doznaje se u tim hotelima, javila je FTV.

Kako se požar, zbog jakog vjetra, širio velikom brzinom, dubrovačka Lučka kapetanija i Lučka ispostava iz Cavtata sinoć su pola sata prije ponoći počele evakuirati goste iz hotela "Plat" i "Astarea" u Župi dubrovačkoj, saopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Zbog šumskog požara zatvoren je granični prijelaz na Ivanici prema Dubrovniku, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Trebinjski vatrogasci gase i požar u rejonu Golo brdo - Rapti, koji je jučer izbio kod brane Gorica i nošen jakim vjetrom širi se prema Crkvini i gradskom naselju Police.