Sukobi u stranci
4

Bjelica osuo paljbu po Govedarici i Mektiću, traži ostavke u vrhu SDS-a

Klix.ba
Milovan Bjelica
Milovan Bjelica
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da su za još jedan poraz SDS-a na prijevremenim izborima u devet općina i gradova najodgovorniji predsjednik stranke Vukota Govedarica i član Glavnog odbora Dragan Mektić, te je ponovo, zatražio stranačke izbore.

Bjelica tvrdi da je Govedarica je samog sebe imenovao za povjerenika u Doboju, a desna ruka mu je bio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

On stranačkog šefa oputužuje da je borbu protiv vlasti poistovjetio sa borbom protiv same Republike Srpske. Da vodi politiku udaljavanja od Beograda, zloupotrebljava tragediju porodice Dragičević i da nije ispunio nijedno obećanje.

"Pozivam sve članove Predsjedništva SDS-a da zajedno podnesemo ostavke, na čelu sa predsjednikom stranke. Da rukovodstvo strankom preuzme Glavni odbor, a da Komisija koju smo imenovali, u miru sprovede stranačke izbore", rekao je on u emisiji "Ukrštenica RTRS-a.

Govedarica i Mektić uzvraćaju da će stranka izaći iz krize kad se riješi, kako kažu, saradnika SNSD-a, kao što su Bjelica i njemu slični kadrovi.