|

Bjelašnica ove zime dobija novu skijašku stazu

Bjelašnica ove zime dobija novu skijašku stazu
33
M. A.
29.10.2019. u 16:04
27
komentara
33

dijeljenja
Bjelašnica ove zime dobija novu skijašku stazu
S ciljem modernizacije ski centra na Bjelašnici i povećanja obima ponude, ZOI '84 je pristupio projektu proširenja postojećeg tehnološkog puta od Međustanice do Akumulacije II, te probijanju nove staze na potezu Akumulacija II do polazne stanice ski lifta Heliodrom s probijanjem trase kroz šumsku površnu iznad Vučije jame.
Trasa staze se pruža od gornje tačke staze 1 na spoju sa stazom 2, do polazne stanice ski lifta Heliodrom.

"Izgradnjom ove staze znatno će se poboljšali kvalitet usluga na Ski centru Bjelašnica. S obzirom na to da njenom izgradnjom imamo stazu koja po FIS-ovom pravilniku spada u manje zahtjevne, tj. plavo-zelena kategorija, u mogućnosti smo da povećamo obim ponude i prodaje jer bi manje iskusni skijaši mogli koristiti usluge šestosjedne žičare, odnosno uspostavili bi skijašku komunikaciju Međstanica-Babin dol za rekreativne skijaše", saopćeno je iz ZOI-ja.Trenutno su sve staze na potezu Međustanica Heliodrom u crvenoj kategoriji, odnosno visoko zahtjevne.

Važno je naglasiti da je dinamika realizacije projekta podijeljena u dvije faze. Prva faza je na potezu Međustanica - Akumulacija II, postojeći tehnološki put na kojem se vrši proširenje postoječeg puta i izgradnja nove staze, dok je druga faza na potezu Akumulacija II - polazna stanica ski lefta Heliodrom.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...