Detalji nakon hapšenja
13

Bjekstvo zatvorenika iz zatvora u Ustikolini finansirali migranti izvan BiH

Klix.ba
Potraga za bjeguncima u Kantonu Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Potraga za bjeguncima u Kantonu Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Bjekstvo dvojice zatvorenika iz zatvora u Ustikolini, 30-godišnjeg Denisa Džuve i 23-godišnjeg Aboucha Joussefa, finansirali su migranti koji se nalaze u jednoj od zemalja Evropske unije, saznajemo iz policijskih izvora.

Detalji o organizovanom bjekstvu dvojice zatvorenika postali su poznati policijskim službenicima nakon što je danas u centru Sarajeva uhapšen Denis Džuvo.

Prethodno je bilo poznato da je bjekstvo bilo organizovano. Nakon insceniranog gušenja jednog od zatvorenika, svi prisutni prišli su da mu ukažu pomoć.

Dvojica zatvorenika su iskoristila gužvu, prešla ogradu visoku 4,5 metra te se uputili u bjekstvo gdje ih je čekao saučesnik sa automobilom. Ubrzo im se izgubio svaki trag.

Faruk Zubčević, direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, nije mogao potvrditi za Klix.ba detalje o finansiranju i organizovanju bjekstva zatvorenika.

"U složenoj policijskoj akciji učestvovali su pripadnici Uprave policije MUP-a KS, FUP te OSA-e, svako u skladu sa svojim nadležnostima i ovlastima", kazao nam je kratko Zubčević.