{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivšu kasarnu pretvoriti u univerzitetski kampus

S
27.6.2009. u 08:23
0
3
Bivšu kasarnu pretvoriti u univerzitetski kampus
0
Bivšu kasarnu pretvoriti u univerzitetski kampus
Foto: OPRevolt.com
Studentski plenum Ekonomskog fakulteta u Tuzli za danas je zakazao zasjedanja svojih članova, koji će razgovarati o trenutnim problemima sa kojim se suočava ova studentska organizacija te raspravljati o budućim koracima.
U saopćenju za javnost navode da su do sada nailazili na nerazumijevanja od određenih osoba u Upravi Ekonomskog fakulteta, koje su im uskratile korištenje amfiteatra u svrhu zasjedanja.

Osim prava na besplatno obrazovanje, jedan od njihovih osnovnih cilja je dobijanje prostora bivše kasarne u svrhu univerzitetskog kampusa, čime bi Univerzitet u Tuzli najzad stekao kapacitete neophodne za normalno obrazovanje velikog broja studenata.

Da bi se išlo ka ispunjenju uslova navedenih u 'Bolonjskom sporazumu' nepohodan je i jedan takav kampus. Kojem profesoru ili studentu nije stalo da se Univerzitet u Tuzli modernizuje i unaprijedi, osiguravajući tako uslove za njegov opstanak i pravo Tuzle da ostane univerzitetski grad?, pitaju se u ovoj organizaciji.

Ističu da je njihov pokret i sve aktivnosti idu isključivo u tom smjeru.

„Ipak, pokušaji pojedinaca da sabotiraju rad Plenuma su osujećeni i dobili smo garancije da će amfiteatar na Ekonomskom fakultetu biti ustupljen na korištenje Plenumu. Vjerujemo da protivnici Plenuma i oni koji zastupaju interese lobija koji žele prostor kasarne za sebe, ovim potezom pokušavaju da diskredituju Plenum i stoga se ograđujemo od toga poteza Uprave fakulteta. Nije nam bila namjera da pogoršavamo ionako teške uslove za polaganje ispita u kojima rade naše kolege. Prvo zasjedanje i blokada su bili upozorenje, a sljedeća će, ako do nje dođe, biti blokada cijelog Univerziteta, ali će biti blagovremeno najavljena", navode studenti.

Izričito se ograđujemo od bilo kakvog oblika nasilja i destruktivnog ponašanja i pozivamo službenike MUP-a da današnje zasjedanje proprate pazeći na provokatore i izgrednike koji žele da okaljaju obraz mlade akademske zajednice u Tuzli, stoji u njihvoom obraćanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: