Pročitajte obrazloženje
260

Bivši zastupnik u Skupštini KS Amar Dovadžija napustio SDA: Sve je otišlo predaleko

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Amar Dovadžija, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, nije više član Stranke demokratske akcije, objavio je na Facebooku.

U Skupštinu Kantona Sarajevo izabran je 2014. godine sa 5.518 osvojenih glasova, da bi 2018. godine prihvatio kandidaturu na listu za Parlament FBiH i dobio 5.117 glasova, što nije bilo dovoljno da prođe.

"U skupštini Kantona Sarajevo sam poštovao stavove stranke, pa čak i onda kada su se na mene stavljani mnogi upitnici. Čuvao sam dignitet i ugled stranke, pa čak i kada su bile najveće turbulencije", napisao je Dovadžija.

Naveo je da nakon izbora 2018. godine, pa sve do danas, trpi "vrijeđanje inteligencije".

"Da se razumijemo, od stranke mi ništa ne treba, niti sam kad šta tražio, a niti mi je nuđeno osim da idem na listu. Jedino što sam tražio jeste da se poštujemo i cijenimo", istakao je Dovadžija.

Na Facebooku je otkrio da je neslaganja bilo i da mu se prijetilo sudom časti zbog "istina objavljivanih na Facebooku".

"Prelazio sam preko svega, svjestan da nema idealnih, ali nažalost, dešavanja protekle dvije godine su prelila čašu, kako na većem, tako i na lokalnom nivou. Daleko je se otišlo od one ideje koju je postavio i zagovarao Alija Izetbegović", napisao je on.

Naglasio je da ne želi govoriti o imenima i detaljima, obznanivši da njegov politički angažman i političko djelovanje u SDA danas definitivno i zvanično prestaje.