Promjene u kadru
11

Bivši zastupnik NB-a u Skupštini ZDK Nusret Imamović prešao u SDA

Klix.ba
Nusret Imamović (lijevo) jučer sjedio u klupama sa zastupnicima SDA (Foto: E. M./Klix.ba)
Nusret Imamović (lijevo) jučer sjedio u klupama sa zastupnicima SDA (Foto: E. M./Klix.ba)
Bivši zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Nusret Imamović od danas je član Stranke demokratske akcije i u narednom periodu će djelovati u Klubu zastupnika SDA.

U zgradi Općinskog odbora SDA danas je dobio pristupnicu ovoj stranci u prisustvu predsjednika KO SDA ZDK Miralema Galijaševića i predsjednika OO SDA ZDK Nezira Pivića.

"Pristupio sam SDA s ciljem da svoje političko djelovanje realizujem kroz ovu najjaču političku državotvornu stranku u BiH. SDA Zenica je doživjela pozitivne reforme, kvalitetno podmlađivanje i zato smatram da ću u timu mladih i obrazovanih ljudi, velikih patriota moći uraditi puno na boljem životu naših sugrađana", kazao je Imamović.

Prva saznanja o Imamovićevom napuštanju Nezavisnog bloka objavljena su krajem prošle godine kada je on demantovao navode kroz sredstva javnog informisanja.

"Ja sam bio i ostao zastupnik Skupštine ZDK isključivo i samo kao član političkog subjekta Nezavisnog bloka koji je na prošlim izborima predvodio koaliciju s još tri stranke", kazao je tada Imamović.