{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši saradnici Biljane Plavšić apeliraju za njeno puštanje na slobodu

F
25.10.2007. u 15:56
0
0
Bivši saradnici Biljane Plavšić apeliraju za njeno puštanje na slobodu
0
Bivši saradnici Biljane Plavšić apeliraju za njeno puštanje na slobodu
Odbor za puštanje na slobodu bivše predsjednice Republike Srpske (RS) i haške osuđenice Biljane Plavšić apelirao je danas na javnost RS-a da pruži podršku za njeno pomilovanje i trajno puštanje na slobodu, prije svega iz humanih razloga.
U saopćenju ovog odbora, koji je formiran prošle sedmice i čine ga nekadašnji najbliži stranački saradnici Biljane Plavšić, ističe se da ona ima zdravstvenih problema koji bi bili pogoršani daljim boravkom u zatvoru.

"Biljana Plavšić u 78. godini jedina je zatvorenica u Švedskoj koja izdržava kaznu u ovim godinama i jedina je žena koju je osudio Haški tribunal i koja izdržava kaznu", navodi se u saopćenju i dodaje da je Plavšić prva liderica koja je pokrenula demokratske promjene u regionu i time pokazala svoj odnos prema demokratiji i događajima na ovim prostorima.

Odbor za podršku Biljani Plavšić želi da joj pruži podršku za puštanje na slobodu nakon izdržane jedne polovine zatvorske kazne, a čine ga Svetozar Mihajlović, Ostoja Knežević, Milorad Vujović, Đurađ Banjac, Boris Reljić, Miodrag Romić i Vinko Lolić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: