BiH
0

Bivši pripadnici Državne sigurnosti RS planirali atentat na tužitelja za ratne zločine Srbije

FENA
Bivši pripadnici Državne sigurnosti Republike Srpske planirali su atentat na tužitelja za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića, potvrdio je u srijedu glasnogovornik tog Tužiteljstva Bruno Vekarić beogradskom Radiju B92.

Informaciju o planiranom atentatu u srijedu je objavio beogradski dnevnik "Blic", koji tvrdi da postoji i svjedok, koji je saslušan sredinom veljače, koji je izjavio da su u pripreme atentata na Vukčevića bili umiješani i nekadašnji suradnici Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, koji su ga pozvali da sudjeluje u atentatu i obećali da će biti dobro plaćen.

Svjedok je na saslušanju otkrio imena dvojice ljudi koji su, kako je naknadno otkriveno, u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bili pripadnici Službe sigurnosti Republike Srpske, a koji su danas označeni kao "važne karike u organiziranom kriminalu".

"Blic" dodaje da je - osim na Vukčevića - atentat bio planiran i na još dvojicu visokih dužnosnika sadašnje srbijanske Vlade, prenosi Hina.

Dnevnik "Blic" dodaje da je u Tužiteljstvo za ratne zločine ponovo stiglo prijeteće pismo iz američke države Illinois, u kojem se na najvulgarniji način vrijeđaju predsjednik Srbije Boris Tadić, ministar Rasim Ljajić i tužitelj Vladimir Vukčević, te im se poručuje da će "položiti račun".

Ranija prijeteća pisma s iste adrese bila su poslana, osim tužitelju Vukčeviću, i sutkinji Nati Mesarević, koja je predsjedala vijeću koje je osudilo ubojice premijera Zorana Đinđića, predsjednici Vrhovnog suda Vidi Petrović Škero, ministru rada i socijalne skrbi i šefu nacionalnog savjeta za suradnju s haškim sudom Rasimu Ljajiću te ministru policije Draganu Jočiću, a grafolozi su utvrdili da ih je pisala ista osoba.