Ilija Lasić
102

Bivši nelegalni komesar HNK imenovan prvim čovjekom policije u zapadnoj Hercegovini

G. Š.
Za komesara policije u Zapadnohercegovačkom kantonu izabran je Ilija Lasić, koji je prije nekoliko godina nezakonito obnašao tu dužnost u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koji je od njegovog odlaska još uvijek bez komesara policije.

Lasić je na poziciju v.d. komesara policije u Zapadnohercegovačkom kanton imenovan danas na sjednici Vlade tog kantona u Širokom Brijegu, nakon što je ostavku na tu poziciju iz privatnih razloga podnio Milan Galić iz Posušja koji je dva mandata obnašao dužnost komesara.

Vlada je Galićevu ostavku prihvatila i razriješila ga dužnosti komesara policije, te donijela Rješenje o oduzimanju čina generalnog inspektora policije u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHK.

Na istoj sjednici danas je Vlada ZHK na čelu sa premijerom Zdenkom Ćosićem donijela Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti komesara u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHK kojim se na navedenu dužnost imenuje Ilija Lasić iz Širokog Brijega, te mu je izdato Rješenje o dodjeli čina generalnog inspektora policije u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHK.