Sarajevo
129

Bivši načelnik Općine Ilidža Senaid Memić s lisicama na rukama predat tužilaštvu

V. K.
Memić prilikom dolaska u Tužilaštvo KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Memić prilikom dolaska u Tužilaštvo KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Bivši načelnik Općine Ilidža i aktuelni ambasador BiH u Maleziji Senaid Memić predat je jutros u prostorije Tužilaštva KS gdje će se nastaviti vođenje postupka protiv njega.
Memić je osumnjičen zbog nezakonite gradnje zgrada i objekata na području Ilidže gdje je izdavao dozvole kao tada aktuelni načelnik Ilidže.

Bivši načelnik se tereti da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.

On se također sumnjiči zbog zloupotreba prilikom davanja dozvola saudijskom investitoru "Malak Group". Investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta na području Ilidže koja uključuje prizemlje i četiri sprata.

Dvije godine kasnije, tačnije u februaru 2015. godine, investitoru se rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni Senaid Memić predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuće tužiteljice odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom", saopćili su iz Tužilaštva KS.