{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši ministri Vlade FBiH napuštaju vladine stanove

S
5.4.2011. u 21:52
0
23
Bivši ministri Vlade FBiH napuštaju vladine stanove
0
Bivši ministri Vlade FBiH napuštaju vladine stanove
Pojedini bivši ministri iz Federacije BiH počeli su da napuštaju službene stanove federalne Vlade iz kojih treba da se iseli desetak ministara i parlamentaraca zbog isteka mandata.
U Službi zajedničkih poslova FBiH, koja je uputila obavještenje starim korisnicima da se isele, potvrdili su da je već stiglo sedam zahtjeva za dodjelu ovih stanova novoizabranim funkcionerima.

O novim korisnicima odlučuje Komisija za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH koja još nije održala sjednicu - piše u sutrašnjim "Nezavisnim novinama".

"Ima 65 stanova, od čega je 20 u zgradi 'Lipa' u sarajevskom naselju Grbavica, a ostali su na Koševskom brdu. Ima nekoliko praznih garsonjera, a ostalo koriste ministri, parlamentarci, sudije, tužioci. Stanove treba da napusti deset federalnih i državnih ministara i pet parlamentaraca. Međutim, neki će ministri preći u Parlament, pa neće doći do primopredaje stanova", rekla je privremeni direktor Službe zajedničkih poslova FBiH Sanela Jakupović.

U Vladi FBiH rekli su da su među korisnicima stanova koji treba da ih napuste bivši ministar zdravstva Safet Omerović, rada i socijalne politike Perica Jelečević, ali i predsjednica FBiH Borjana Krišto, koja sa ostalim funkcionerima dva HDZ-a ne priznaje novu federalnu vlast jer je "formirana protiv volje Hrvata".

Služba zajedničkih poslova FBiH na sjednici federalne Vlade zadužena je da pripremi informaciju o broju i korisnicima stanova kako bi se Vlada opredijelila o daljem načinu njihovog korištenja, te je, takođe, zadužena i da da informaciju o voznom parku kako bi bila napravljena racionalizacija troškova jer mnogo košta održavanje.

Iz Ministarstva finansija FBiH nije dobijen podatak o troškovima voznog parka i korištenja stanova, dok se novoimenovana radna grupa za utvrđivanje mjera štednje još nije sastala, a kao neke od mogućih ušteda najavljene su uštede na gorivu i troškovima održavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: