Tuzla
0

Bivši ministar unutrašnjih poslova TK Alen Gadžo napustio Demokratsku frontu

Piše: Er. M.
Alen Gadžo
Alen Gadžo
Bivši ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i kandidat Demokratske fronte (DF) za gradonačelnika Tuzle Alen Gadžo napustio je DF zbog neslaganja s odlukama stranačkog rukovodstva.

"Razlozi moje odluke su što sam ranijom odlukom Predsjedništva stranke određen kao član povjerenstva DF-a u Tuzli. Međutim, sramnom odlukom predsjedništvo stranke na čelu sa predsjednikom, u isto povjerenstvo je postavljen Mahir Mešalić koji je, dok sam bio ministar MUP-a TK, služio interesima osuđenika za privredni kriminal Mirsada Kukića i zajedno sa svojom klikom srušio DF u Tuzli, konstantno radeći protiv poštenih članova, simpatizera, što je naravno u suprotnosti s interesima građana Tuzle i Tuzlanskog kantona", obrazložio je Gadžo.

Kako kaže, u isto povjerenstvo, predsjedništvo i predsjednik su imenovali i druge osobe koje su učinile sve za rušenje DF-a u gradu Tuzli.

"Kompletna situacija je eskalirala i današnjim događajima, tj. ostavkom kantonalnog povjerenika Jasmina Kadića i ostavkom člana povjerenstva GO Tuzla Damira Bećirovića. Danas se ekspresno imenuje i novi kantonalni povjerenik koji je u DF došao prije nekoliko dana i koji ima više veze sa nekoliko drugih stranaka nego s DF-om. Svi vi ste jasno mogli vidjeti na koji način ja želim raditi i djelovati i vaša podrška je najbolji pokazatelj mog dosadašnjeg rada. Bez vas ne bih ništa mogao napraviti", rekao je Gadžo.

Dodaje da mu njegov obraz i ponos ne dozvoljavaju da ima kontakt s osobama koje služe kriminalnoj kliki iz Banovića koja terorizira građane Tuzle i Tuzlanskog kantona.

"Ne znam koji su razlozi ove, prema mom mišljenju, sramne odluke rukovodstva stranke i zbog ovih dešavanja imam pravo da sumnjam na puno toga. Sve vrijeme ja sam imao podršku samo od vas poštenih ljudi. Nikad nisam radio za vlastiti interes i to naravno svi znate pa neću ni ovaj put, ne želim da radim za mafiju koja je uništila Tuzlanski kanton i koja nas sve ponižava. Moj odlazak ne znači da sam ja izgubio. Ja ću naći neki drugi način da se borim za bolju i pravedniju BiH. Opet svima vama veliko hvala, ali i onima koji su opstruirali moj rad i činili sve da me sruše, jer su mi tim djelovanjem dali do znanja da sam na pravom putu i motivisali me da budem jači i bolji", kazao je Gadžo.

Građanima je poručio da budu dosljedni, da se bore i dignu svoj glas protiv zla i fašizma koji se dešava u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, ali i cijeloj našoj BiH.