{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši komandir u MUP-u USK priznao da je zloupotrijebio položaj

S
17.10.2012. u 13:39
1
1
Bivši komandir u MUP-u USK priznao da je zloupotrijebio položaj
1
Bivši komandir u MUP-u USK priznao da je zloupotrijebio položaj
Akcija u USK (Foto: Arhiv/Tužilaštvo BiH)
Ibrahim Hodžić, optužen u predmetu "Ramo Brkić i drugi", sporazumno je priznao krivicu za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pa je sporazum proslijeđen Sudu BiH, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.
Sklapanjem sporazuma Hodžić je priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja ne teret optužnicom.

Tužilac je saglasan da Sud BiH na osnovu sporazuma optuženom izrekne kaznu zatvora od pet mjeseci i 15 dana, te mu u izrečenu kaznu uračuna vrijeme provedeno u pritvoru.

Optuženi i njegov branilac su saglasni da se optuženom izrekne i novčana kazna od 10.500 KM, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka od 3.500 KM na način koji odredi Sud BiH.

Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici u predmetu protiv "Rame Brkića i drugih".

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi se da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju krivičnih djela za koje ih tereti optužnica.

Ramo Brkić je bivši komandir MUP-a Unsko-sanskog kantona koji je uhapšen sa njegovim najbližima saradnici iz policije, zbog optužbi za zloupotrebu položaja, šverc droge, primanje mita i protivzakonito posredovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: