Saslušan u Okružnom tužilaštvu
0

Bivši direktor "Šuma RS" pušten da se brani sa slobode

FENA
Neđo Ilić
Neđo Ilić
Protiv bivšeg direktora “Šuma Republike Srpske” Neđe Ilića podnesen je izvještaj zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, ali je on nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci pušten da se brani sa slobode.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka uz Ilića je osumnjičio i Bojana Novakovića (1980) nastanjenog u Srpcu, te osobu čiji su inicijali V.R.

Istraga protiv ovih osoba odnosi se na nepravilnosti u poslovanju "Šuma RS-a“ u periodu kada je Ilić obavljao dužnost generalnog direktora ovog javnog preduzeća.

Ilić i Novaković su osumnjičeni da su u toku 2008. godine, prilikom izvođenja radova na upravnoj zgradi Šumskog gazdinstva "Ribnik” oštetili “Šume RS” za trenutno neutvrđen iznos novca, potvrđeno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Policija je V. R. osumnjičila za nesavjestan rad u službi.

Iako je Ilić član Glavnog odbora SNSD-a, predsjednik Narodne skupštine RS-a i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić smatra da je u ovom slučaju potrebno da svako radi svoj posao.

On je podsjetio i da je entitetski parlament više puta raspravljala o stanju u preduzeću “Šume RS”, čija dugovanja prelaze 40 miliona KM.

Neđo Ilić donedavno je bio i pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a upravo za resor šumarstva. Na tu funkciju je imenovan odmah nakon razriješenja dužnosti generalnog direktora preduzeća "Šuma RS", koje grca u milionskim dugovorima.