Slijedi potvrđivanje
17

Bivši direktor RTRS-a Draško Milinović predložen za čelnika RAK-a

I. Č.
Draško Milinović
Draško Milinović
Bivši direktor Radio-televizije RS-a Draško Milinović predložen je za direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH, potvrdio je ministar prometa i komunikacija BiH Vojin Mitrović za Klix.ba.
"Na današnjoj sjednici Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović je predložen za direktora i imao je četiri od ukupno šest glasova. Prijedlog će biti upućen Vijeću ministara BiH na potvrđivanje", kazao nam je Mitrović.

Trebalo bi da sjednica Vijeća ministara BiH bude održana 28. aprila, ali je još uvijek nepoznato da li će se na toj sjednici potvrđivati prijedlog Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH o imenovanju Draška Milinovića.

Imenovanje Milinovića ne bi bilo čudno da RAK, za vrijeme njegovog rukovođenja RTRS-om, nije izrekao brojne kazne ovom mediju, poznatom po negiranju genocida, dodvoravanju SNSD-u i pristrasnom izvještavanju.

Na čelu Vijeća ministara BiH nalazi se Zoran Tegeltija, a SNSD zajedno sa satelitskim strankama u državnoj vladi ima još tri ruke. To govori da blok stranaka iz entiteta RS ima dovoljno kapaciteta da donese odluku o izboru novog direktora RAK-a.

Tegeltijin saziv Vijeća ministara BiH najvjerovatnije će uskoro pokrenuti proceduru izbora novih članova Vijeća RAK-a, jer je svim dosadašnjim članovima mandat istekao u decembru 2017. godine.

Mitrović je za Klix.ba kazao da je Milinovića izabrao stari saziv Vijeća RAK-a.