Pribavio 227.318 KM
33

Bivši direktor hotela "Radon Plaza" Draško Malović osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je bivšeg direktora hotela "Radon Plaza" Draška Malovića na dvije godine i mjesec dana zatvora nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivnje koji je Malović potpisao s Tužilaštvom KS.

Proglašen je krivim za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

Optužnicom Tužilaštva KS Draško Malović se teretio da je u periodu od 2007. do 2008. godine od radnika na recepciji hotela "Radon Plaza" preuzimao račune i novac naplaćen za pružene usluge gostima te umjesto da novac preda u finansijsku službu hotela, zadržavao ga je za sebe tako što je falsifikovao račune lažno prikazujući da se ne radi o gotovinskom već o odgođenom plaćanju.

Time je sebi pribavio imovinsku korist od 227.318 KM i za isti iznos oštetio hotel "Radon Plaza". Osuđeni će nadoknaditi štetu u cjelokupnom iznosu oštećenom privrednom društvu “Avaz” d.o.o Sarajevo.

Podsjećamo, Malović je od 2012. do 2016. godine bio nedostupan pravosudnim organima, a uhapšen je u Beogradu po osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana na prijedlog Tužilaštva KS. Krajem 2016. godine izručen je BiH, a u pritvoru je od jula prošle godine.