Konačna presuda
24

Bivšem uposleniku banjalučkog vrtića uslovna kazna jer je od djevojčice tražio eksplicitne fotografije

L. K.
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Bivši zaposlenik banjalučkog vrtića Nemanja Pavlović (28), koji je 2018. godine prijavljen PU Banja Luka jer je tražio eksplicitne fotografije od 13-godišnjakinje, osuđen je na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora, piše Srpskainfo.
Osnovni sud u Kotor Varošu izrekao je Pavloviću kaznu od šest mjeseci za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret - iskorištavanje maloljetne osobe za pornografiju. Prema Krivičnom zakonu RS-a, za ovo krivično djelo predviđene su kazne od šest mjeseci do pet godina zatvora. Iz banjalučkog tužilaštva su kazali kako se neće žaliti na uslovnu presudu.

Podsjećamo, radi se o slučaju koji je otkriven u augustu 2018. godine na stranici "Borba protiv pedofilije", gdje su objavljene prepiske razgovora između 26-godišnjaka i 13-godišnjakinje, u kojima je on pokušava nagovoriti na nelegalne radnje.

Pavlović je pokušao ostvariti i videopoziv s djevojčicom nekoliko puta, ali se ona nije javila. Raspitivao se o njenim roditeljima, mjestu življenja, da li je imala momka i sl. Na jedno od pitanja odgovorila mu je "Ja sam još curica!".