{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivšem policajcu Musliću 13 godina zatvora

F
10.7.2012. u 12:32
5
0
Bivšem policajcu Musliću 13 godina zatvora
5
Bivšem policajcu Musliću 13 godina zatvora
Kantonalni sud Mostar donio je danas nepravomoćnu presudu optuženom Enesu Musliću (1974) iz Sarajeva, suspendiranom policijskom službeniku Federalne uprave policije, kojom ga je osudio na trinaest godina zatvora za ubistvo Amile Sabljić (1987).
Sudsko vijeće kojemu je predsjedao sudac Slavko Pavlović prihvatilo je izjavu o priznanu krivnje optuženog Muslića od 28. juna ove godine te nakon pretresa i izvedenih dokaza koji se tiču visine i vrste kaznenopravne sankcije donijelo presudu.

Optuženi Muslić kroz suze je ponovio pred Sudskim vijećem kako je volio Amilu te da su bili u vezi dvije godine i kako je ona znala da je on oženjen čovjek.

"Amila je bila moj centar svijeta i moj život. Kajem se i žao mi je zbog nanošenja boli njezinoj porodici, prijateljima i rodbini, kao i svojoj porodici", kazao je, uz ostalo, optuženi Muslić.

Iako je tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sabina Beganović zatražila izricanje najviše kaznenopravne sankcije za ovo djelo navodeći da nije bilo olakotnih okolnosti, predsjedavajući Slavko Pavlović kazao je kako su na strani optuženog Muslića ipak postojale te okolnosti, samim time što je on priznao krivnju i time omogućio brzo i efikasno suđenje, zatim što ranije nije osuđivan i što je otac maloljetnog djeteta.

Kao otežavajuće okolnosti sudac Pavlović naveo je to što je ubistvo počinjeno s direktnim umišljajem, odnosno što je optuženi pokazao htijenje i pristajanje na ubistvo, pa i samim tim što je ispalio četiri metka u Amilu.

Ovom presudom optuženi Muslić proglašen je krivim da je 7. aprila ove godine 25 minuta iza polnoći u Mostaru, ispred ulaza hotela "Ero", nakon prethodnog verbalnog sukoba s Amilom Sabljić, službenim pištoljem marke "glock" iz neposredne blizine ispalio u nju četiri metka, u stomak i grudi, čime je Amili nanio četiri prostrijelne rane, od kojih je ona na mjestu preminula.

Odluku o imovinsko pravnom zahtjevu porodice od 45 000 maraka na ime nematerijalne štete Sudsko vijeće nije moglo tako brzo donijeti, pa je porodica upućena na parnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: