Dugogodišnji problem
17

Bit će obezbijeđen prijevoz jednog dijela učenika u Jablanici, traži se rješenje i za ostatak općine

A. Ku.
Šabanović: Javnim oglasom odabran licencirani prijevoznik (Foto: Facebook)
Šabanović: Javnim oglasom odabran licencirani prijevoznik (Foto: Facebook)
Napravljeni su pomaci u rješavanju dugogodišnjeg problema koji imaju roditelji učenika sa područja općine Jablanica. Konkursnom procedurom je izabran prijevoznik koji će prevoziti dio učenika na određenim relacijama, dok će za ostale biti isplaćivane nakade za prijevoz.

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović obavijestio je javnost da je ugovoren prijevoz za jedan dio učenika.

"Želim Vas obavijestiti da smo ugovorili prijevoz za dio učenika osnovne škole i riješili dio problema na način da je do kraja školske godine ugovoren prijevoz na relacijama: Dragan selo - Ravna - Glogošnica -Djevor - Donja Jablanica - Jablanica; Zlate - Jablanica i Lug – Jablanica", naveo je Šabanović.

Dodao je da je javnim oglasom odabran licencirani prijevoznik pa će djeca imati siguran prijevoz, a roditelji konačno riješeno jedno elementarno pitanje.

"Nastavljamo raditi na rješavanju pitanja prijevoza i iz preostalih dijelova Općine. Do tada će se roditeljima i dalje isplaćivati naknada za prijevoz", naveo je.

Podsjetimo, početkom ove godine prijevoznik koji je ranije prevozio učenike u dogovoru s roditeljima odbio je tu obavezu nakon čega su roditelji stavljeni na teške muke i morali su pronalaziti rješenja za prijevoz djece do škole i nazad do kuće.