{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bišćević: Za BiH i ovaj dio Evrope iznimno važan korak naprijed

F
18.4.2008. u 12:12
0
0
Bišćević: Za BiH i ovaj dio Evrope iznimno važan korak naprijed
0
Bišćević: Za BiH i ovaj dio Evrope iznimno važan korak naprijed
Sa stanovišta BiH, ali i u mnogo širem smislu jačanja evroatlantskih kapaciteta ovog dijela Evrope, riječ je o iznimno važnom koraku naprijed, izjavio je danas za Fenu glavni sekretar Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Hidajet Bišćević, zamoljen da prokomentira odluku Parlamentarne skupštine BiH o usvajanju zakona o reformi policije, čime su se stekli uvjeti za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s Evropskom unijom.
Bišćević je ocijenio da je reforma policije u BiH na višestruki način već duže bila i svojevrsni test volje i spremnosti političkih vodstava da iskorakom ka evropskim standardima otklone različite dvojbe, pa i različite poglede o karakteru pravno-političkog ustroja Bosne i Hercegovine.

- U tom pogledu, zastupnici u Parlamentu BiH i svi koji su sudjelovali u pripremi ovog značajnog zakona još više zaslužuju čestitke i potporu da nastave s potrebnim reformama. Znamo da je BiH sada spremna na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. Nadam se da će Europska komisija biti u prilici pripremiti to potpisivanje što prije, kazao je on.

Sa stanovišta regionalne suradnje i općih prilika u regiji, smatra Bišćević, to je nesporno novi i posebno važan korak naprijed.

- Naime, to je još jedan dokaz da jugoistok Europe, uz sve teškoće zbog naslijeđa koje nosi iz nedavne teške prošlosti, ipak postojano napreduje. Taj napredak jača euroatlantske kapacitete regije, otklanja neizvjesnosti i frustrirajuće dvojbe, stvara povoljnije uvjete za vlade ovog dijela Europe da nastave s potrebnim reformama i, što je najvažnije, održava čvrstu perspektivu promjena i bolje budućnosti za građane u zemljama regije, kazao je Feni glavni sekretar Vijeća za regionalnu suradnju Hidajet Bišćević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: