{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biometrijski pasoši stižu u BiH 15. oktobra

S
22.7.2009. u 11:51
0
14
Biometrijski pasoši stižu u BiH 15. oktobra
0
Biometrijski pasoši stižu u BiH 15. oktobra
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović ponovio je danas u Sarajevu da je 15. oktobar krajnji rok kada se očekuje da BiH dobije veću količinu biometrijskih pasoša za izdavanje.
"Smatramo da je ovo optimalan rok", rekao je Nović obraćajući se poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dodao da je od njemačkog dobavljača zatraženo, ukoliko je to moguće, da malo ranije dostavi 500 ili 1 000 biometrijskih pasoša za izdavanje.

Podsjećajući da je prošle sedmice promovisano prvih pet biometrijskih pasoša Nović je naveo da 31. jula stiže 200 pasoša koji će poslužiti za testiranje tehničkih uslova za njihovo izdavanje.

"Uz to će 100 biometrijskih pasoša 1. avgusta biti upućeno u nezavisnu laboratoriju u inostranstvu kako bi se ispitalo da li odgovaraju onome što je navedeno u ugovoru i da li odgovaraju evropskim standardima“, dodao je ministar civilnih poslova.

Prema njegovim riječima, očekuje se da ispitivanje bude završeno sredinom avgusta.

Nović je potvrdio da će svi pasoši BiH koji se od 1. jula izdaju po biometrijskim standardima važiti pet godina od izdavanja.

Poslanik SDA Šefik Džaferović tražio je u okviru tačke poslanička pitanja odgovor dokle se stiglo sa realizacijom biometrijskih pasoša i postoji li mogućnost da BiH do oktobra, prije dolaska monitoring tima Evropske komisije, započne izdavanje ovih pasoša kako ne bi bile izgubljene šanse da od 1. januara za BiH počne da važi bezvizni režim sa EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: