Zaštitne maske
120

Bilsena Šahman: Nisam utjecala da moj sin dobije posao, 10 puta više maski je naručivao za RS

I. Č.
Bilsena Šahman, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, izjavila je da nije utjecala na to da firma njenog sina "Panta Rei" naruči 50 hiljada zaštitnih maski za Kantonalnu upravu civilne zaštite KS.
"Neću govoriti u ime svog sina. On je odrastao čovjek. Samostalan je i ne živi sa mnom u domaćinstvu", kazala je Šahman dodavši da njena politička angažovanost otežava poslove njenom sinu Barišu Bejtoviću.

Napomenula je da je firma registrovana za trgovinu na veliko i malo, a ne samo za promet kolača.

"U prvoj sedmici marta svi poslovi su stali i počelo je otpuštanje radnika... Moj sin je poduzetan i stupio je kontakt s firmom u Tešnju te počeo naručivati zaštitne maske", kazala je Šahman.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Šahman je kazala kako je i sama farmaceut te kako njen sin nije mogao pogriješiti kada je radio nabavku maski.

"Moje dijete nije moglo pogriješiti da radi nešto mimo zakona... Radio je za kantone, ali 10 puta više maski je naručivao za RS. Niko 20. marta nije imao maske, bilo da su zaštitne, jednokratne, pamučne..."

Prema njenim riječima, njen sin je za nabavku zaštitnih maski Kantonalnoj upravi civilne zaštite KS od 52 hiljade KM zaradio nepunih pet hiljada KM.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Nije zaradio ni da odlazi u Tešanj... Moram reći da sam ponosna što je moj sin uspio da sačuva radna mjesta u svojoj firmi, što je uspio da plati poreze i doprinose", istakla je ona.

Dodala je kako njenog sina ne zanima politika i kako nije uhljebljen u državne institucije...

"Ne bih željela da njegova firma postane poligon političkih prepucavanja. Ako do toga dođe i ako ne bude mogao poslovati zbog toga, onda ćemo imati problem", kazala je Šahman.

Ističe kako je jedino njen sin imao maske u tom periodu i da je do tada već snabdio neke apoteke u Sarajevu.

Načelnik Štaba civilne zaštite KS Jasmin Terović izjavio je kako je na web stranici bila prijavljena firma pod istim nazivom iz Bijeljine.

"Nisam u to vrijeme bio u upravi Civilne zaštite. U to vrijeme je bio Kemal Cacan. Ne bih govorio o propustima prethodnih kolega. Neka nadležni procijene da li je došlo do kršenja nekih odredbi", rekao je on.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Napomenuo je kako je dobio upit iz Ureda za borbu protiv korupcije da dostave dokumente i da provjere je li sve urađeno po zakonu.

"Sve informacije objavljene su na web stranici", rekao je Terović.