{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bill Clinton otvara memorijalni centar u Potočarima

Klix.ba
4.8.2003. u 18:15
0
0
Bill Clinton otvara memorijalni centar u Potočarima
0
Bill Clinton otvara memorijalni centar u Potočarima
Bivši američki predsjednik, Bill Clinton 20. septembra će otvoriti Spomen-obilježje i mezarje Potočari - Srebrenica, priopštio je predsjedavajući Izvršnog odbora Fondacije za Spomen-obilježje, Paddy Ashdown.
Radovi su gotovo završeni, međutim još nije prikupljen sav novac. Prikupljeno je oko osam i pol, a još nedostaje oko dva milona.
Ashdown je priopštio da će porodice nastradalih u Srebrenici biti konsultirane kako će biti utrošeno dva milijuna maraka, koje će Vlada RS uplatiti Fondaciji na osnovu odluke Doma za ljudska prava BiH, na osnovu žalbi obitelji.
Kako javlja PBS, u prvoj fazi kampanje s BH Telekomom, u okviru koje su građani mogli pozivom na određene telefonske brojeve donirati jednu ili pet KM, a koja je trajala do 31. juna, prikupljeno oko 300 hiljada KM. Ova će kampanja biti nastavljena do kraja septembra. Priopšteno je i da će za izgradnju Spomen-obilježja Ujedinjeni Arapski Emirati donirati 200.000 dolara dok će Katar donirati 200.000 eura. Palestinski predsjednik Yasser Arafat donirao je 5.000 dolara za izgradnju spomen-obilježja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: