{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biljani Plavšić ukinuta sva akademska prava

S
Sarajevo-x.com
28.10.2009. u 19:22
0
83
Biljani Plavšić ukinuta sva akademska prava
0
Biljani Plavšić ukinuta sva akademska prava
Senat Univerziteta u Sarajevu sa velikom dozom gorčine primio je vijest o prijevremenom puštanju na slobodu haške osuđenice i ratne zločinke Biljane Plavšić, bivšeg redovne profesorice Univerziteta u Sarajevu.
Senat je danas saopćio da je zlodjelima koje je priznala na sudu u Hagu, Biljana Plavšić prekršila sve etičke, pedagoške, moralne i ukupne akademske norme, kao i norme humanog ponašanja i djelovanja.

"Ovim činjenjem Biljana Plavšić je ukaljala ugled univerzitetskog profesora i dužnosti koja joj je bila povjerena, te nanijela neprocjenjivu štetu Univerzitetu u Sarajevu. Iz ovih razloga i zbog odgovornosti koju Univerzitet u Sarajevu ima u našoj društvenoj zajednici, Biljani Plavšić, haškoj osuđenici za ratne zločine, uskraćuju se sva stečena akademska prava na Univerzitetu u Sarajevu", navodi Senat.

Ratna zločinka Biljana Plavšić je ubistvima i progonima stotina hiljada nedužnih građana Bosne i Hercegovine, pokušala uništiti najviše civilizacijske vrijednosti življenja i akademske vrijednosti na prostorima Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta.

Senat je ovim putem iskazao protest zbog nedopustivog ponašanja ministra vanjskih poslova Švedske Carla Bildta, koji je zloupotrijebio svoje funkcije i dao direktan doprinos kako blagoj kazni, tako i prijevremenom puštanju na slobodu Biljane Plavšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: