Biljana Plavšić prošetala Banjalukom

S
Sarajevo-x.com
12.11.2009. u 14:15
0
223
Biljana Plavšić prošetala Banjalukom
0
1/11 Foto: Fotoservis
2/11 Foto: Fotoservis
3/11 Foto: Fotoservis
4/11 Foto: Fotoservis
5/11 Foto: Fotoservis
6/11 Foto: Fotoservis
7/11 Foto: Fotoservis
8/11 Foto: Fotoservis
9/11 Foto: Fotoservis
10/11 Foto: Fotoservis
11/11 Foto: Fotoservis
Osuđenica za ratne zločine Biljana Plavšić, koja je jučer doputovala u Banjaluku gdje imala niz susreta sa zvaničnicima Republike Srpske, uključujući dugi sastanak sa premijerom Miloradom Dodikom, danas je imala bogat protokol i veliku medijsku pažnju. Novinarima je rekla da neće u politiku i da piše treću knjigu o boravku u zatvoru.
Bivša haška osuđenica i predsjednica RS-a Biljana Plavšić rekla je danas da se neće uključivati u politički život, da će u svojoj trećoj knjizi pisati o Haagu i izdražavanju kazne na koju je osuđena zbog zločina protiv čovječnosti tokom rata u BiH.

Plavšić, koja boravi, kako kaže, u privatnoj posjeti Banjoj Luci, nakon što je 27. oktobra puštena iz švedskog zatvora, nakon izdržane dvije trećine kazne, novinarima je dala danas izjavu ispred Palače predsjednika RS-a, gdje će se sastati s aktuelnim predsjednikom Rajkom Kuzmanovićem.

Za sebe je kazala “da konačno može da živi životom o kojem je sanjala kada napusti funkciju”, a, između ostalog, hvalila je i izgled Banje Luke.

“Iznenađena sam koliko su za devet godina mog mirovanja i robovanja, učinili pametni i konstruktivni ljudi ovdje u Banjoj Luci”, ustvrdila je.

Plavšić se jučer sastala u zgradi Vlade RS-a s premijerom RS-a Miloradom Dodikom, a u isto vrijeme tamo su došli i predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (223)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: