Navijači Čelika
0

Bili smo žrtve "sačekuše" navijača Željezničara i Sarajeva

Sarajevo-x.com
Udruženje građana- prijatelja NK Čelik «Robijaši» Zenica odbacili su danas odgovornost za incidente koji su se dogodili jučer u sarajevskom naselju Ciglane. «Robijaši» u svom saopćenju navode da su bili žrtve «klasične sačekuše» od strane stotinu navijača Željezničara i Sarajeva.

«Uprava Željezničara bila je obaviještena o dolasku navijača Čelika i u skladu sa dogovorom o saradnji dva kluba, bile su dogovorene i besplatne ulaznice za Robijaše. U telefonskom razgovoru sa policajcem iz MUP-a Kantona Sarajevo, čije je ime Safet i koji je pozvao vođu navijača Čelika, Šabana Aganovića, polazak iz Zenice pomjeren je sa 13,40 na 14,15 sati. To je urađeno po zahjevu policije, kako bi se što bolje pripremili za naš dolazak», saopćeno je iz UG navijača NK Čelik.

U ovom dopisu navijači Čelika tvrde da ih je policija u Jošanici uputila da na Grbavicu idu preko Vogošće.

«Na Ciglanama nas je dočekala grupa navijača Želje i Sarajeva koji su nas bez ikakvog upozorenja zasuli kamenicama i drugim predmetima. Policijska patrola koja je išla ispred nas nije reagovala već se udaljila prema ambasadi SAD. Ostali smo u vozilima, na milosti i nemilosti huligana koji su nas napali iz obližnjih ulica. Bili smo prinuđeni da se branimo i spašavamo gole živote. Nakon što su došli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo počeli su tuči samo navijače Čelika», kažu iz UG prijatelja NK Čelik.

U napadu na kolonu čelikovih navijača, trojica Zeničana zadobila su teže povrede, razbijena su tri kombija i desetak putničkih vozila u kojim su se nalazili navijači NK Čelik.