{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bikon status dobilo šest opština u BiH

S
18.5.2012. u 17:46
0
0
Bikon status dobilo šest opština u BiH
0
Bikon status dobilo šest opština u BiH
Foto: Arhiv
U brčanskom hotelu "Jelena" danas je, pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstva pravde Federacije BiH i Vlade distrikta Brčko, obavljena svečana ceremonija proglašenja najboljih lokalnih zajednica u šestom krugu Bikon šeme u BiH.
Najuspješnijima među lokalnim samoupravama koje su u šestom krugu Bikon šeme konkurisale na temu "Ekološki potencijali u funkciji lokalnog razvoja" proglašene su opštine Gradiška i Livno.

U konkurenciji lokalnih zajednica u BiH koje su se takmičile za prestižan Bikon status sa programima na temu "Kulturno nasljeđe u funkciji razvoja turizma i promocije lokalne zajednice" za najbolje su proglašene opštine Trebinje i Mostar.

Opštine Bijeljina i Novo Sarajevo dobile su nagrade i priznanja za učešće u šestom krugu Bikon šeme za prezentaciju programa koji se odnosi na temu "Planiranje i usvajanje budžeta u lokalnoj zajednici".

Čestitke nagrađenima i zahvalnost svim opštinama i gradovima u BiH koje su učestvovale u šestom krugu Bikon šeme u BiH u 2011/12. godini uputile su ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i šef kabineta ministra pravde Federacije BiH Ivana Boban.

Zahvaljujući u ime nagrađenih, načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo što je opština na čijem je on čelu već treći put zaredom dobila priznanje za učešće u Bikon šemi, te istakao da je riječ o izvanrednom programu koji doprinosi razmjeni dobrih praksi između lokalnih samouprava.

Na današnjoj svečanosti uručene su zahvalnice svim opštinama i gradovima koje su učestvovale u šestom krugu Bikon šeme, te promovisane teme sedmog kruga ovog programa koje se odnose na energetsku efikasnost u građevinarstvu opština i gradova u BiH, na evidentiranje i upravljanje imovinom lokalne zajednice i na saradnju lokalnih zajednica sa nevladinim organizacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: