{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeljina: Zakupci tezgi na pijaci prekinuli štrajk

S
26.12.2011. u 15:48
0
0
Bijeljina: Zakupci tezgi na pijaci prekinuli štrajk
0
Bijeljina: Zakupci tezgi na pijaci prekinuli štrajk
Foto: SRNA
Zakupci tezgi na bijeljinskoj zelenoj pijaci prekinuli su jednodnevni štrajk nakon razgovora sa direktorom AD "Komunalac" Miloradom Zekićem.
Zekić tvrdi da su zakupci nakon razgovora s njim, riješili da obustave štrajk i za sada čekaju odluku Nadzornog odbora preduzeća.

"Za sada Komunalac nije ništa obećao što se tiče promjene cijena zakupa. Sve će razmotriti Nadzorni odbor, a ja ću prenijeti šta je odlučeno", rekao je Zekić Srni.

On je naveo da je 30 zakupaca, uglavnom onih koji imaju tezge u prvim redovima, potpisalo ugovore i pristalo na dogovorenu cijenu zakupa od 400 KM mjesečno.

"Pojedini zakupci koji nisu htjeli da štrajkuju prijavili su da su dobili prijetnje od štrajkača, pa su bez svoje volje morali da se solidarišu sa njima", rekao je Zekić i dodao da će vjerovatno o svemu biti obaviješteni i sudski organi.

Zakupci tezgi jutros su stupili štrajk, jer su nezadovoljni previsokim cijenama zakupa.

"Radimo u veoma lošim uslovima, na otvorenom smo cijele godine, kisnemo, a ne možemo da zaradimo ni da platimo zakup tezgi, koji je najskuplji od svih gradova u Republici Srpskoj, a kamoli za sebe", rekla je Srni Mirjana Bogunović, koja već 10 godina radi na zelenoj pijaci.

Zakup stola na bijeljinskoj zelenoj pijaci košta od 50 do 400 KM mjesečno u zavisnosti od pozicije, a cijene se određuju na osnovu licitacije.

Na pijaci radi oko 200 zakupaca, od kojih više od 50 ima tezge u prvom redu i plaćaju najvišu cijenu zakupa od 400 KM mjesečno. Pijaca nije natkrivena, pa su zakupci sami improvizovali zaklon od vremenskih nepogoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: