{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeljina: Provedena akcija "Šuti i trpi"

S
23.4.2012. u 14:32
9
1
Bijeljina: Provedena akcija "Šuti i trpi"
9
Bijeljina: Provedena akcija "Šuti i trpi"
Bijeljina
Više od 50 srednjoškolaca iz bijeljinske regije provelo je danas u Bijeljini akciju "Šuti i trpi", s ciljem upoznavanja učenika i šireg društva o ugroženosti prava srednjoškolaca.
Potpredsjednica Mreže Savjeta učenika RS-a Sara Kraljević rekla je da je cilj ove akcije da se ukaže javnosti da srednjoškolci imaju određene probleme, kao što su nepoštovanje prava i obaveza srednjoškolaca.

"Anketom, koju smo proveli u cijeloj RS-u, utvrdili smo da su najveći problemi sa kojima se srednjoškolci susreću to da imamo više od dvije pismene provjere znanja sedmično, iako to nije zakonski dozvoljeno, te da se učenici ucjenjuju i, iako nisu na času, daju im se negativne ocjene", rekla je Kraljevićeva.

Ona je istakla da srednjoškolci, prije svega, traže da se poštuju zakoni o srednjoškolskom obrazovanju, kao i to da učenici budu uključeni u proces donošenja odluka koje se tiču učenika.

Srednješkolci, koji su nosili plave trake na ustima i transparente, krenuli su iz četiri različita pravca i sastali se na Trgu kralja Petra Prvog u Bijeljini gdje su kredom ispisivali 13 univerzalnih srednjoškolskih pitanja.

"Vjerujemo da će se poslije ove akcije poštovati pravo učenika, da će učenici početi izražavati svoje mišljenje i svoje nezadovoljstvo", dodala je Kneževićeva.

Akcija "Šuti i trpi" provodi se u sklopu mreže Savjeta učenika RS-a (mRESURS) i mreže Savjeta/vijeća učenika BiH (mreSVUBiH) u okviru kampanje "Želimo znati" i uz dozvolu Ministarstva prosvjete i kulture i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: