{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeljina: Promovisano takmičenje za najbolju tehničku inovaciju

S
8.5.2012. u 12:16
0
0
Bijeljina: Promovisano takmičenje za najbolju tehničku inovaciju
0
Bijeljina: Promovisano takmičenje za najbolju tehničku inovaciju
Bijeljina
U Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini danas je promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju pod nazivom "TNTI 2012", čiji nagradni fond iznosi 30.000 KM.
Osnovna namjena ovog projekta je promocija i podsticaj inovatorstva i preduzetništva u Republici Srpskoj, rekao je koordinator takmičenja Gordan Vukelić iz Ministarstva nauke i tehnologije Srpske.

"Cilj je da pomognemo onima koji imaju bilo kakvu inovaciju, da to što su napravili ima šansu da bude komercijalizovano, te da načinimo platformu za ostale aktivnosti u okviru plasmana njihove inovacije na tržište", naveo je Vukelić.

On je pozvao zainteresovane koji imaju neku inovaciju ili inovativnu ideju da se do 15. maja, putem sajta www.inovacija.org prijave na takmičenje za dio nagrade od 30.000 KM, koliko iznosi predviđeni podsticajni fond za pobjednike takmičenja.

"Suština projekta jeste da iskusni treneri sa Fakulteta tehničkih nauka iz Srbije, koji je jedan od organizatora takmičenja, obuče svoje timove da se, osim tehnološke inovacije, što bolje pripreme i sa stanovišta pisanja, recimo, poslovnog plana ili marketinških aktivnosti koje su relevantne na tržištu", rekao je Vukelić.

Takmičenje su, u saradnji sa Srbijom, organizovali Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Inovacioni centar Banjaluka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Srpske, javni univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te Radio-televizija Republike Srpske.

Takmičenje će danas biti promovisano i u Zvorniku, a narednih dana u Doboju, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: