{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeli srebrenički cvijet cvjeta u Malom parku

16.10.2014. u 16:00
4
3
Bijeli srebrenički cvijet cvjeta u Malom parku
4
Veliki "Bijeli srebrenički cvijet" ove jeseni cvjetat će i ukrašavati površinu - cvjetnu gredicu u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu.
Prva je to cvjetna dekoracija koju su radnici preduzeća Park, u okviru jesenje akcije uređenja zelenila i zelenih površina, te sadnje sezonskog dvogodišnjeg cvijeća, izradili u ovom parku.

Cvjetna gredica ukrašena simbolom "srebrenički cvijet" sa preko 7.000 cvjetova miozotisa i viole, proizvedenog u vlastitom rasadniku u Nedžarićima, još jedna je nova i zanimljiva dekoracija koju su radnici Parka u posljednjem periodu zasadili na zelenim površinama u Kantonu Sarajevo.

Radnici KJKP Park d.o.o.Sarajevo sadnjom cvijeća u Malom parku započeli su jesenju akciju uređenja javnih zelenih površina, zamjenu cvijeća u cvjetnim gredicama, pripremu sadnica ukrasnog grmlja i mladih stabala pred nastupajuće hladne dane, prikupljanje i odvoz opalog lišća i slično.

Konkretno u Malom parku radnici Parka su uklonili staro cvijeća koje je završilo proces cvjetanja i ukrašavalo ovaj prostor od proljeća do sada, prekopali zemljište, oplijevili korov, izvršili prihranu terena vlastitim lumbrihumusom iz rasadnika u Sokolović Koloniji i nakon toga pristupili sadnji cvijeća.

Također u obližnje arle, kao i kamenjare na ulazu u Mali park zasađeno je sezonsko cvijeće, a radnici Parka okopat će i orezati sadnica ukrasnog grmlja.
„Bijeli srebrenički cvijet“ ukrašavat će prostor Malog parka tokom jeseni, zime i proljeća te na taj način omogućavati brojnim prolaznicima da i tokom hladnih dana uživaju u hortikulturnim uređenju ovog parka.

Parkova akcija jesenjeg uređenja zelenih površina shodno vremenskim uslovima narednih dana odvijat će se na brojnim zelenim površinama obuhvaćenim Programom održavanja, a sezonskim cvijećem bit će uređene površine u Velikom parku, park kod Doma sindikata, te okolnim površinama, zeleni pojas uz glavnu saobraćajnicu u ulicama Titova, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, na Ilidži, na Dobrinji, u Vogošći, mostovi na Miljacki, te blokovsko zelenilo unutar naselja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: