{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijedić: Novalića je dočekalo 500 miliona KM, a nije izgradio ni metar ceste

17.6.2018. u 14:12
175
161
Bijedić: Novalića je dočekalo 500 miliona KM, a nije izgradio ni metar ceste
175
Bijedić: Novalića je dočekalo 500 miliona KM, a nije izgradio ni metar ceste
Enver Bijedić (Foto: E. H./Klix.ba)
Povodom nedavne izjave premijera Federacije BiH Fadila Novalića o akcizama, gdje je vlastiti neuspjeh pokušao ispostaviti kao grešku SDP-a i naveo da novca nije ostalo na računu, reagovao je Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP-a.
"Premijer Fadil Novalić na isteku svog neuspješnog četverogodišnjeg mandata ponovo se obrušio na SDP, koji mu očito izlazi na san. Pozivamo ga da prestane u SDP-u tražiti alibi za vlastiti neuspjeh u izgradnji autoceste. Mi smo na tom planu uspjeli i dokazali da je moguće graditi", navodi se u saopćenju SDP-a koje potpisuje Bijedić.

Dalje navode da, kada je došao u Vladu, Fadila Novalića je dočekalo oko 500 miliona KM za izgradnju autoceste. Za skoro četiri godine Novalić i njegova Vlada nisu bili u stanju izgraditi ni metra autoceste.

"Neka Novalić objasni koliko puta i zašto je poništen tender za gradnju autoceste od Međugorja do Počitelja za šta mu je prošla Vlada ostavila 200 miliona KM. Građani očekuju da on i njegova SDA objasne gdje je novac od povećanja akciza? Zašto se ne gradi u FBiH, dok se istovremeno gradi u RS? Ako potraži, krivca za vlastiti neuspjeh Novalić će pronaći u ogledalu i u okviru svoje SDA, koja je u potpunosti zaustavila gradnju svega u FBiH, osim jednog trotoara", rekao je Bijedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: