{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijedić: 34 miliona KM su potrošena, a zgrada propada

5.3.2013. u 15:54
1
9
Bijedić: 34 miliona KM su potrošena, a zgrada propada
1
Bijedić: 34 miliona KM su potrošena, a zgrada propada
Federalni ministar prometa i komunikacija mr Enver Bijedić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa predstavnicima Uprave Javnog preduzeća BH Telecom d.d. Sarajevo.
Jedina tema današnjeg sastanka bila je kupovina poslovne zgrade, koju je za svoje potrebe, od građevinske firme OKI još 2010. godine kupila kompanija BH Telecom.

Kako je i najavio prije 15 dana ministar Bijedić je, imajući u vidu opravdan pritisak javnosti, interes medija ali i brojne anonimne predstavke građana, zahtijevao da se pod hitno formira komisija koja će istražiti cijelu proceduru ove kupovine i ispitati navode o eventualnim neregularnostima.

"Komisiju će sačinjavati predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Nadzornog Odbora JP BH Telecoma i Odbora za reviziju JP BH Telecoma, a od Uprave ove kompanije očekuje se svaki vid saradnje u pružanju potrebnih podataka koji će biti od pomoći radu ove komisije. Ova situacija se mora okončati, 34 miliona KM su potrošena, a zgrada je prazna i propada", rekao je ministar Bijedić.

Komisija je dobila rok do kraja mjeseca marta ove godine kada se od nje očekuje da dostavi konačan izvještaj, nakon čega će Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o tome i očitovati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: