BiH
0

Bijambare, Skakavac i Vrelo Bosne posjetilo 10.000 izletnika

FENA
Bijambare
Bijambare
Za prvomajske praznike kroz zaštićena prirodna područja Bijambare, Skakavac i Vrelo Bosne prošlo je više od 10.000 posjetilaca i nije zabilježen nijedan incident.

"Prvog maja na Bijambarama je registrirano oko 2.000 posjetilaca, na Skakavcu 1.000 i na Vrelu Bosne 5.000 posjetilaca, a narednih dana je također bilo par hiljada ljudi u zaštićenim područjima. Nismo imali niti jednog incidenta. Medijska kampanja i stalne upute koje smo davali da se ne može koristiti otvoreni plamen, nego roštilji s visokim postoljem su urodili plodom", kazao je Agenciji FENA direktor Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Osman Delić.

On je kazao kako su "većim grupama dijeljene kese za smeće na Bijambarama i Skakavcu" te da su svi uredno pokupili smeće i odložili na za to predviđena mjesta. Prema njegovim riječima, patrole nadzornika prirode su bile pojačane.

Angažirali smo sve zaposlene u Javnoj ustanovi i oni su stalno radili sa posjetiocima, tako da nije bilo nikakvih neprilika na terenu, kazao je Delić pohvalivši građane za uzorno ponašanje koji su proveli vrijeme na ovim zaštićenim područjima.