BiH
0

BIHAMK: Pojačan promet vozila na svim putevima prema Srebrenici

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na svim putevima prema Srebrenici, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila

Zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti iznad 3,5 tone na svim putevima koji vode prema Srebrenici (Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Kladanj-Luke, Tuzla-Kalesija-Caparde).

Zabrana za prijevoz teretnih vozila ukupne mase iznad 3,5 tone na snazi je večeras do 20.00 sati i na magistralnom putu M-19/M-19.2 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, kao i na regionalnim putevima R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453/R-454a Drinjača-Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Povodom 20. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zabrana za prijevoz eksplozivnih materija danas na snazi je i na magistralnom putu M-19/M-19.2 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, kao i na regionalnim putevima R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453/R-454a Drinjača-Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Duge kolone vozila zabilježene su na GP Doljani. Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje se preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.