BiH
35

Bihać: U vikendici napravio laboratorij za uzgoj kanabisa

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK pronašli su danas u bihaćkom naselju Amidžići laboratorij za kontrolisanu proizvodnju kanabisa te tom prilikom lišili slobode jednu osobu.

Nakon saznanja da se u bihaćkom naselju Amidžići, u dijelu gdje se nalaze vikend objekti, nalazi i objekat u kojem se vrši nelegalna proizvodnja opojnih droga, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću, izvršili pretres spornog objekta i potvrdili prethodna saznanja.

"Izvršen je pretres vikend kuće i njenih pratećih prostorija u vlasništvu H. P. (1973.) iz Bihaća, a tom prilikom je u pratećem objektu pronađen laboratorij za kontrolirani uzgoj kanabisa", kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Na adresi stanovanja navedene osobe pronađena je i jedna modificirana poluautomatska puška PAP M-59/66 kalibra 7,62 mm te više komada puščanih metaka čija nabavka i posjedovanje građanima nisu dozvoljeni.

Zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK lišili su slobode 43-godišnjeg H. P. iz Bihaća, koji je vlasnik spornih objekata.

U toku je daljnja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a H. P. će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predan nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću.