Akcija MUP-a USK
33

Bihać: Šest osoba lišeno slobode zbog prodaje narkotika, među njima i maloljetnica

Piše: M. Ć.
Foto: MUP USK
(Foto: MUP USK)
Šest osoba osumnjičenih za neovlašteno posjedovanje i prodaju droge lišeno je slobode jučer i danas u Bihaću, a tom prilikom pronađena je veća količina narkotika, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Akciju su po naredbi Općinskog suda u Bihaću proveli pripadnici Policijske stanice Bihać, uz saglasnost kantonalnog tužioca.

"Izvršeni su pretresi stambenih objekata, pomoćnih objekata i ugostiteljskih objekata na više lokacija, a slobode je lišeno šest osoba. Radi se o A. D. (1963.), M. R. (1991.), H. I. (1995.), A. D. (1989.), I. DŽ. rođena 1998. godine i V. S. rođena 1982. godine", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, određena količina praha koji svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, kokain i speed, određena količina novca te razne mašine za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela.

Kako su istakli iz MUP-a, oduzeta narkotička sredstava su bila namijenjena za daljnju prodaju.

Nad osobama koje su lišene slobode, policijski službenici zaveli su kriminalističku obradu te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani na daljnje postupanje Tužilaštvu USK.