{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bihać: Sedam osoba na saslušanju zbog ubistva svećenika

F
11.2.2013. u 14:12
1
Bihać: Sedam osoba na saslušanju zbog ubistva svećenika
1
Bihać: Sedam osoba na saslušanju zbog ubistva svećenika
MUP Unsko-sanskog kantona
Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), Šefik Smlatić potvrdio je danas novinarima da je u vezi sa svirepim ubistvom katoličkog svećenika don Mile Ivančića u naselju Zavalje "sedam lica privedeno na saslušanje, a u više objekata izvršen je i još se vrši pretres“.
Dodao je da su se danas u istragu uključili i stručnjaci iz forenzike iz Sarajeva, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) USK-a nema laboratoriju za forezniku.

Smlatić je mišljenja da je sada jasno da je takva laboratorija potrebna, te da će se u narednom periodu poraditi u tom pravcu, za šta je potrebno osigurati značajna novčana sredstva. "Istraga traje cijelo vrijeme, kako bi što prije priveli vinovnike i potvrdili da se radi o ubistvu iz koristoljublja“, naglasio je ministar.

Ovdje ne žive nikakvi nacionalisti, kazao je Smlatić i dodao da ubistvo nije počinjeno iz tih razloga, već se radi o koristoljublju, što će se i dokazati. Prema njegovim riječima, policija nije bila upoznata sa nekakvim ranijim pljačkanjem, niti otimanjem novca od župnika Ivančića.

"Zašto to nije naknadno prijavljeno, mi ne znamo, ali ćemo saznati“, dodao je Smlatić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: