Presuda Kantonalnog suda
72

Bihać: Osuđeni diler mora vratiti novac kojim ga je SIPA namamila

A. L.
Kantonalni sud u Bihaću osudio je Hasida Zolića, Denisa Šabića, Mirelu Antonić i Elvisu Zolić Beganović na višegodišnje zatvorske kazne zbog počinjenja krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Zolić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 10 mjeseci dok su na zatvorske kazne u trajanju od po 3 godine i 10 mjeseci osuđeni Šabić, Antonić i Zolić Beganović.

Svima njima se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje su proveli u pritvoru, nakon što su uhapšeni krajem jula 2019. godine.

Takođe, presudom je usvojen i zahtjev Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) kojom je optuženi Hasid Zolić obavezan da im vrati novac u ukupnom iznosu od 2.750 KM.

Radi se o novčanim sredstvima koja su utrošena prilikom primjene posebne istražne radnje simulirane kupovine narkotičkih sredstava od osuđenog, što je kasnije poslužilo u raskrinkavanju ove kriminalne grupe.

Inače, svi osuđeni su uhapšeni u sklopu akcija kodnog naziva "Tekila", koju su proveli pripadnici SIPA u saradnji s pripadnicima MUP-a USK, a pod nadzorom Tužilaštva USK.

Protiv presude je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu FBiH u roku od 15 dana od dostavljanja presude.