BiH
0

BiH utvrdila prioritete u saradnji sa WHO

FENA
Delegacija Bosne i Hercegovine koja učestvuje na zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine u Ženevi postigla je dogovor o prioritetima za saradnju s Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u okviru dvogodišnjeg perioda 2010/2011. godine, a koji se odnose na maligna oboljenja, zarazne bolesti, pomoć Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, te ostale značajne oblasti.

Tokom sastanka s predstavnicima Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu potvrđena je dosadašnja dobra saradnja i napredak u jačanju zdravstvenih sistema u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja RS-a.

Delegaciju Bosne i Hercegovine na zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine, koja traje do 22. maja, predvodi Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, a delegaciju čine i Safet Omerović, federalni ministar zdravstva, Amela Lolić, pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te Admir Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i druge usluge Brčko distrikta BiH.