{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"

F
FENA
27.1.2010. u 17:53
0
1
"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"
0
"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"
Sekretar Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Adnan Hadžikapetanović sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Vafahanom Ocakom.
Hadžikapetanović je Izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju zemalja, naglašavajući da između BiH i Turske nema otvorenih pitanja te da odlični bilateralni odnosi stvaraju prostor za daljnje unapređenje ekonomskih odnosa.

Razgovarano o političkoj situaciji u BiH i aktivnostima koje ona provodi na realizaciji glavnih vanjskopolitičkih ciljeva.

Hadžikapetanović je kazao da BiH očekuje skoru pozitivnu političku ocjenu Evropske komisije o liberalizaciji viznog režima, koji je za građane BiH od izuzetnog značaja. Dodao je da su pred BiH kao nestalnom članicom Vijeća sigurnosti UN-a velike obaveze te da ova država unapređuje svoje institucionalne kapacitete.

"Bosna i Hercegovina će preuzeti aktivnu ulogu u izvršavanju obaveza koje novostečena pozicija zahtijeva", kazao je Hadžikapetanović.

On je izrazio zahvalnost za inicijativu ministra vanjskih poslova Republike Turske na organizaciji nedavnih trilateralnih sastanaka u Zagrebu i Beogradu i naglasio kako takvi vidovi saradnje daju dodatni poticaj razvoju bilateralnih i drugih vidova regionalne saradnje.

Ambasador Ocak je kazao da je Turska bila i ostat će prijateljska država, otvorena za sve vidove pomoći i saradnje s BiH.

Suglasan je da postoji dobar osnov za razvoj ekonomske saradnje i uvjeren da će predstojeći ekonomski forum otvoriti nove mogućnosti ekonomske saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: