{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"

F
27.1.2010. u 17:53
0
1
"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"
0
"BiH unapređuje institucionalne kapacitete"
Sekretar Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Adnan Hadžikapetanović sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Vafahanom Ocakom.
Hadžikapetanović je Izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju zemalja, naglašavajući da između BiH i Turske nema otvorenih pitanja te da odlični bilateralni odnosi stvaraju prostor za daljnje unapređenje ekonomskih odnosa.

Razgovarano o političkoj situaciji u BiH i aktivnostima koje ona provodi na realizaciji glavnih vanjskopolitičkih ciljeva.

Hadžikapetanović je kazao da BiH očekuje skoru pozitivnu političku ocjenu Evropske komisije o liberalizaciji viznog režima, koji je za građane BiH od izuzetnog značaja. Dodao je da su pred BiH kao nestalnom članicom Vijeća sigurnosti UN-a velike obaveze te da ova država unapređuje svoje institucionalne kapacitete.

"Bosna i Hercegovina će preuzeti aktivnu ulogu u izvršavanju obaveza koje novostečena pozicija zahtijeva", kazao je Hadžikapetanović.

On je izrazio zahvalnost za inicijativu ministra vanjskih poslova Republike Turske na organizaciji nedavnih trilateralnih sastanaka u Zagrebu i Beogradu i naglasio kako takvi vidovi saradnje daju dodatni poticaj razvoju bilateralnih i drugih vidova regionalne saradnje.

Ambasador Ocak je kazao da je Turska bila i ostat će prijateljska država, otvorena za sve vidove pomoći i saradnje s BiH.

Suglasan je da postoji dobar osnov za razvoj ekonomske saradnje i uvjeren da će predstojeći ekonomski forum otvoriti nove mogućnosti ekonomske saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: