{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH u svjetskim turističkim krugovima

F
7.12.2006. u 13:06
0
0
BiH u svjetskim turističkim krugovima
0
BiH u svjetskim turističkim krugovima
Svjetska turistička organizacija UN-a u trećem izdanju svog časopisa (UNWTONEWS) koji se distribuira širom svijeta prvi put je spomenula Bosnu i Hercegovinu kao aktivnog člana svoje organizacije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
BiH je navedena kao jedna od evropskih zemalja koja je ove godine prvi put zvanično obilježila Svjetski dan turizma.

Iz Turističkog udruženja u BiH je saopćeno da je ovo još jedan od početnih koraka koji se preduzimaju u pravcu pozicioniranja BiH kao turističke destinacije.

Svjetska turistička organizacija (WTO) je primila izvještaj o provedenoj kampanji na osnovu koga je objavljena informacija u njihovom časopisu.

''Bosna i Hercegovina je prvi put obilježila Svjetski dan turizma. Proslava je obuhvatila direktan TV prijenos manifestacije, prvi put održanu dodjelu priznanja ,,Zlatna turistička ruža" i distribuciju promotivih materijala od letaka do CD-ova'', navedeno je saopćenju.

I ova informacija potvrđuje da svijet prepoznaje i podržava vrijednosti i aktivitet koji se uklapa u norme i standarde važeće na svjetskim turističkim i tržišnim meridijanima, te da u BiH ima prirodnih ali i ljudskih resursa u turizmu koji su u stanju pratiti svjetske trendove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: