{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH u Dubailandu, najvećem turističkom projektu na svijetu

15.3.2013. u 09:56
5
36
BiH u Dubailandu, najvećem turističkom projektu na svijetu
5
Bosna i Hercegovina je postala dio Globalnog sela Dubailanda, najvećeg turističkog projekta na svijetu.
Za više od šest miliona posjetitelja godišnje, Dubailand je mjesto opuštanja, zabave, kupovine i velikog izbora jela, gdje je predstavljena i naša zemlja. Naime, Bosanac Fuad Musić otvorio je na odjelu istočnoevropskih zemalja kiosk gdje, između ostale hrane, nudi i bosanski burek.

"Burek je tradicionalna hrana na Balkanu gdje svaka zemlja ima svoj način pravljenja. Ovo je autentična bosanska kuhinja koju poznaju mnogi Bosanci i Hercegovci", kazao je Musić za portal Gulf News.

Dubailand je smješten na površini od 1,6 miliona kvadratnih metara i iz godine u godinu postaje sve globalniji. Naime, vlasnici restorana, prodavnica odjeće, obuće i kioska dolaze iz različitih zemalja svijeta.

Tako su ove godine svoje mjesto u ovoj svjetskoj turističkoj atrakciji pronašli Malezija, Singapur, Grčka, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja, Hong Kong, Brazil, Južna Afrika i Austrija.

Projekt Dubailand zvanično je predstavljen u oktobru 2003. godine. Podijeljen je na šest različitih sekcija od kojih svaka nudi posebno iskustvo za turiste i lokalne građane.

U izgradnju Dubailanda uloženo je više od 20 milijardi dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: