{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH snažno protiv organiziranog kriminala

F
15.10.2008. u 17:46
0
2
BiH snažno protiv organiziranog kriminala
0
BiH snažno protiv organiziranog kriminala
Bosna i Hercegovina snažno podržava projekt "Procjena prijetnji od organiziranog kriminala u zemljama jugoistočne Evrope (OCTA)", svjesna koristi koju će taj projekt donijeti našoj državi, balkanskog regionu, ali i cijeloj Evropskoj uniji, izjavio je danas ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tim riječima on se obratio učesnicima osme regionalne ministarske konferencije koja se održava na Brdu kod Kranja a posvećena je problemima ilegalnih migracija, organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

"BiH snažno podržava borbu protiv organiziranog krimanala", poručio je ministar Sadović.

Govoreći o saradnji nadležnih institucija Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske, čiji predstavnici učestvuju na ovoj konferenciji, naglasio je da saradnja u domenu borbe protiv organiziranog kriminala mora dalje jačati posebno u dijelu vezanom za policijsko-obavještajnu saradnju.

Podrška zemalja Evropske unije izradi projekta "Procjena prijetnji od organizovanog kriminala u regionu jugoistočne Evrope (OCTA-e)" potekla je od prijedloga Slovenije u vidu postepenog uvođenja OCTA-e u zemljama ovog regiona i predstavlja primjenu postojećeg sistema Evropske unije u cilju rješavanja mreža organizovanog kriminala prisutnih duž takozvane "balkanske rute" te opasanosti koju one predstavljaju u pogledu mira, stabilnosti i prosperiteta cijelog regiona.

Na marginama konferencije "Brdo procesa", ministar Sadović će imati bilateralni susret sa slovenskim ministrom unutrašnjih poslova Dragutinom Mateom. Razgovarat će o međunarodnoj saradnji i operativnoj policijskoj saradnji, posebno o iskustvima Slovenije u procesu evropskih integracija i pomoći koju ona može pružiti BiH u pogledu edukacije, razmjene iskustva itd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: