{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH skinuta sa sive liste MONEYVAL-a

18.9.2015. u 12:54
26
18
BiH skinuta sa sive liste MONEYVAL-a
26
BiH skinuta sa sive liste MONEYVAL-a
Delegacija Bosne i Hercegovine pri Moneyvalu prisustvovala je 48. Plenarnom zasjedanju Komiteta Vijeća Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (Moneyval) koje je održano u periodu od 14.9. do 18.9.2015. godine u Strasbourgu, saopšteno je iz SIPA-e.
Prema informacijama dobivenim od strane predstavnika SIPA-e, šefa BiH Moneyval delegacije, Delegacija BiH na Plenarnoj sjednici predstavila je 4.Izvještaj Bosne i Hercegovine o uzajamnoj procjeni mjera za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma. Izvještaj je usvojen od strane Plenarne sjednice uz pozitivne komentare i ocjene za državu.

Imajući u vidu značajan napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u posljednja četiri mjeseca u oblasti provođenja mjera za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, Plenarna sjednica Moneyval-a usvojila je prijedlog Moneyval sekretarijata za skidanje Javne izjave koja je objavljena 01.06.2014.godine, odnosno Bosna i Hercegovina je skinuta sa Moneyval sive liste, te je stavljena u rang država sa redovnom procedurom izvještavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: