{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
BiH punopravna članica međunarodnog policijskog udruženja

F
14.9.2012. u 12:12
1
0
BiH punopravna članica međunarodnog policijskog udruženja
1
BiH punopravna članica međunarodnog policijskog udruženja
Uručenje certifikata
Na 20. svjetskom Kongresu Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) koji je održan u Izraelu sekcija Bosne i Hercegovine je primljena u punopravno članstvo.
Time se bh. policajcima otvaraju vrata diljem svijeta u vidu profesionalnog usavršavanja takmičenjima koja unapređuju prijateljske odnose i uopće obogaćuju život svakog policijskog službenika, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Međunarodno policijsko udruženje broji više od 400.000 članova u 63 zemlje svijeta.


Uručivanjem certifikata punopravne članice predsjedniku Sekcije BiH Miri Sučiću i glavnom sekretaru Predragu Simeunoviću (pripadnicima Granične policije BiH) od predsjednika IPA-e Pierrea Martina Moulina potvrđeno je naše punopravno članstvo u Međunarodnoj policijskoj organizaciji s pravom glasa.

Svoje prve korake IPA u Bosni i Hercegovini je napravila 2007. godine kada je formiran prvi IPA klub Livanjskog kantona. Danas ova organizacija u BiH ima sedam klubova te ima tendenciju stalnog širenja i formiranja klubova na cijelom teritoriju BiH.

Od formiranja IPA-e u BiH Granična policija i njeno rukovodstvo je prepoznalo plemenite ideje ove strukovne nevladine organizacije pomažući im na razne načine na čemu su im članovi udruženja neizmjerno zahvalni, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: