{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH preuzima predsjedavanje Energetskom zajednicom JI Evrope

F
9.12.2008. u 13:57
0
0
BiH preuzima predsjedavanje Energetskom zajednicom JI Evrope
0
BiH preuzima predsjedavanje Energetskom zajednicom JI Evrope
Tirana
Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac sudjelovat će na 5. sastanaku Ministarskog vijeća Energetske zajednice jugoistočne Evrope koji će bit održan 11. decembra u glavnom gradu Albanije, Tirani.
Kako se navodi u saopćenju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Primorac bi trebalo bi da u ime BiH potpiše Ministarsku deklaraciju o projektu Jonsko-jadranskog plinovoda.

Ideju o potpisivanju te deklaracije, kako se navodi, prošle godine u augustu je prema nadležnim ministarstvima u Albaniji, Crnoj Gori i Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iniciralo Ministarstvo gospodarstva u Vladi Republike Hrvatske.

Ministarsku deklaraciju o projektu Jonsko-jadranskog plinovoda su 25. septembra 2007. godine potpisali ministri nadležni za pitanja energije u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Nakon što su nadležna entitetska ministarstva u BiH dala pozitivno mišljenje o sudjelovanju BiH u projektu Jonsko-jadranskog plinovoda, prihvaćeno je da i BiH stavi potpis na ministarsku deklaraciju.

Na sastanku u Tirani BiH će također preuzeti šestomjesečno predsjedavanje Energetskom zajednicom jugoistočne Evrope, kaže se u saopćenju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: