{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH predstavljena na turističkom sajmu ATM u Dubaiju

27.4.2017. u 11:46
69
27
BiH predstavljena na turističkom sajmu ATM u Dubaiju
69
Danas se završava poslovni turistički sajam Arabian Travel Market (ATM)u Dubaiju na kojem je predstavljanje Bosne i Hercegovine na štandu kompanije Labbaik izazvalo veliku pažnju profesionalaca u turizmu od kojih je većina ocijenila da BiH postaje najatraktivnija destinacija u Evropi.
ATM je vodeći globalni turistički događaj na Srednjem Istoku i održan je u World Trade Centrupo 24. put, a posjetilo ga je više od 400.000 predstavnika turističkih agencija i tour operatera iz cijelog svijeta.

Osnivači Labbaik kompanije u BiH, Mohamed Gamal Mostafa i Dr. Ibrahim Bin Abdallah Al Ansari koji su ujedno i suvlasnici najpoznatijeg tour operatera u Kataru - Labbaik Group, prvi put su posjetili Bosnu i Hercegovinu prije tri godine i nisu krili lično oduševljenje ovom zemljom.

"Nevjerovatna priroda, voda koju možete piti direktno iz izvora, organsko voće koje ima potpuno drugačiji okus od našeg, učinili su da se osjetim posebno, sretno. Ja sam zaista sretan u ovoj zemlji", rekao je Mohamed Gamal Mostafa, suosnivač i direktor Labbaik Bosnia, dodajući da je bio iznenađen zbog komplikovanih administrativnih procedura kod otvaranja kompanije budući da je u Kataru moguće sve završiti za tri dana.

Cilj Labbaik kompanije je promocija Bosne i Hercegovine u zemljama Zaljevagdje je posljednjih godina primjetno povećanje interesovanja za ovu turističku destinaciju. Uspješno poslovanje i iskustvo u matičnoj zemlji žele prenijeti u BiH.
Ideju kreiranja turističke ponudeuvidjeli su u područjima koja nisu toliko promovirana i poznata, poput Parka prirode Tajan, gdje su snimili promotivni video i fotografije za predstavljanje BiH na ATM sajmu.

Ovakvom promocijom BiH u Dubaiju bila je oduševljena i ministrica turizma i okoliša FBiH Edita Đapo koja je u ugodnom razgovoru sa Mohamedom Mostafom na štandu Labbaik kompanije izrazila podršku uz komentar da su turističke mogućnosti BiH dostojno predstavljene na ATM sajmu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: